Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάποιου ιδιοκτήτη ενός σπιτιού είναι αυτός που έχει να κάνει με την μη σωστή λειτουργία του συναγερμού. Μία τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πανικό μιας και μπορεί να μην έχετε κάποιο σχέδιο έτοιμο σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε. Αν ο συναγερμός σας βρεθεί εκτός λειτουργίας, θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και να οργανωθείτε κατάλληλα. Εμείς θα σας δώσουμε ορισμένες εναλλακτικές σχετικά με πιθανούς τρόπους αντίδρασης σε μία τέτοια κατάσταση.

Οργανωθείτε και δημιουργείστε ένα δωμάτιο ασφαλείας

Βρείτε τρόπους για να προστατεύσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Βρείτε ένα ασφαλές μέρος για την περίπτωση που θα παραστεί κάποια ανάγκη. Οι περισσότεροι επιλέγουν το υπνοδωμάτιο ή την τουαλέτα. Η ιδανική λύση είναι ένας χώρος χωρίς παράθυρα, με στιβαρούς τοίχους και αρκετό χώρο.

Επενδύστε σε ένα σύστημα ασφαλείας

Αν ο συναγερμός σας ηχήσει που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά (μπορεί να σημαίνει από διάρρηξη μέχρι και αλλαγή μπαταριών), επικοινωνήστε αμέσως με τον πάροχο ασφαλείας σας. Αυτός θα επικοινωνήσει με τις αρχές ώστε να λάβετε την απαραίτητη βοήθεια.

Καλέστε για βοήθεια και μείνετε ψύχραιμοι

Αν διαπιστώσετε μία παραβίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη καλέστε αμέσως για βοήθεια. Αν ο συναγερμός σας δούλευε κανονικά θα ηχούσε δυνατά και θα απέτρεπε τον διαρρήκτη από το να ολοκληρώσει την παραβίαση. Φυσικά, η αποφυγή της συνάντησής σας με τον διαρρήκτη πρόσωπο με πρόσωπο, θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητά σας. Αυτό, διότι πάνω στον πανικό του για να φύγει μπορεί να γίνει βίαιος βάζοντας τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Βγείτε έξω από το σπίτι με προσοχή

Όταν η αστυνομία εμφανιστεί, φροντίστε να βγείτε από το σπίτι προσεκτικά και ήρεμα και κινηθείτε προς ένα σημείο το οποίο έχει κόσμο και είναι ασφαλές. Καλέστε άμεσα την αστυνομία και ζητήστε βοήθεια. Μην επιστρέψετε στο σπίτι χωρίς η αστυνομία να έχει κινητοποιηθεί.

Μην απενεργοποιήσετε εσείς τον συναγερμό πριν διαπιστώσετε τον λόγο που ήχησε

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα χτυπήματα του συναγερμού ως λανθασμένα. Μην θεωρήσετε κάτι τέτοιο μέχρι να το επιβεβαιώσετε. Αφήστε τον πάροχό σας να εξετάσει το σύστημα ασφαλείας και να σας πει για το αν είστε ασφαλείς.

Αν ο συναγερμός σας χτυπήσει, είναι σημαντικό να μείνετε ήρεμοι και να εφαρμόσετε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Η δική σας ασφάλεια και της οικογένειας σας, είναι πιο σημαντική από τα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας.