Η διάσημη πλατφόρμα προσωρινής μίσθωσης σπιτιών AirBnB, αριθμεί αυτήν τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες σπίτια και διαμερίσματα. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών να τα ενοικιάζουν προσωρινά σε τουρίστες, με σκοπό να βγάλουν κάποια παραπάνω χρήματα. Πώς όμως μπορεί κάποιος να κρατήσει το σπίτι που χρησιμοποιεί για το AirBnB ασφαλές; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος προστατεύσει το σπίτι του στο AirBnB ακολουθώντας παράλληλα τους αυστηρούς κανόνες της υπηρεσίας περί απορρήτου των επισκεπτών.

Επιτήρηση

Το AirBnB έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας. Ουσιαστικά, το AirBnB απαγορεύει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν μέσα επιτήρησης ώστε να παρακολουθούν τους φιλοξενούμενους. Οι κάμερες ασφαλείας επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι φανερές και οι φιλοξενούμενοι να γνωρίζουν ακριβώς το πού βρίσκεται η καθεμία από αυτές. Ακόμα και όταν αυτές δε λειτουργούν, το AirBnB και οι φιλοξενούμενοι, θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Ο εξοπλισμός παρακολούθησης γενικότερα απαγορεύεται εντελώς στα υπνοδωμάτια και στις τουαλέτες, ακόμα και αν φαίνονται. Η ποινή για κάτι τέτοιο, πέρα από αυτή που προβλέπει η νομοθεσία της εκάστοτε χώρας, έχει να κάνει και με τη μόνιμη διαγραφή του οικοδεσπότη από την πλατφόρμα.

Ανιχνευτές καπνού και διοξειδίου του άνθρακα

Το AirBnB δεν απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να έχουν εγκατεστημένους ανιχνευτές καπνού και διοξειδίου του άνθρακα αλλά γενικότερα καλό είναι να υπάρχουν, αφού μπορούν να φανούν σωτήριοι. Σε μία περίπτωση ανάγκης, οι αρχές θα ενημερωθούν και θα επέμβουν άμεσα.

Επιπλέον, οι ανιχνευτές καπνού και διοξειδίου του άνθρακα, βοηθούν στο να προωθήσετε το σπίτι καλύτερα, αφού οι επισκέπτες θα νιώθουν πιο ασφαλείς μέσα στο σπίτι.

Είσοδος στο σπίτι χωρίς κλειδιά

Τα κλειδιά μπορεί να αποδειχτούν μία ταλαιπωρία όταν οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποιούν το σπίτι. Το κλειδί επίσης μπορεί να αντιγραφεί σε ένα κατάστημα που ειδικεύεται στις κλειδαριές και στις πόρτες γενικότερα, μέσα σε 5 λεπτά. Η είσοδος στο σπίτι χωρίς κλειδιά, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα αυτόματη κλειδαριά στην πόρτα και κωδικό ασφαλείας, μπορεί να φανεί σωτήρια στις περιπτώσεις όπου κάποιο κλειδί χαθεί. Επιπλέον, θα σας απαλλάξει από τους φόβους πως κάποιος φιλοξενούμενος μπορεί να αντιγράψει το κλειδί και να επιστρέψει στο διαμέρισμα μετά από κάποιες μέρες από τη διαμονή του. Επίσης, οι κωδικοί μπορούν εύκολα να αλλάξουν μετά από κάθε επίσκεψη, ώστε το σπίτι να είναι μόνιμα ασφαλές.

Ανιχνευτές κίνησης

Το AirBnB τους επιτρέπει. Μπορείτε να τοποθετήσετε ανιχνευτές κίνησης σε μέρη του σπιτιού που έχετε για παράδειγμα πολύτιμα αντικείμενα και φοβάστε μην κλαπούν, ή σε μέρη του σπιτιού που δε θέλετε οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση. Οι ανιχνευτές κίνησης θα σας ειδοποιούν κάθε στιγμή που παρατηρηθεί κάποια κίνηση σε αυτούς τους χώρους.

Συστήματα ασφαλείας

Οι φιλοξενούμενοι που μένουν στο σπίτι σας συχνά μπορεί να νιώθουν ευάλωτοι από τη στιγμή που βρίσκονται σε ένα μη γνώριμο χώρο. Ένα σύστημα ασφαλείας θα προστατεύσει και τους φιλοξενούμενους αλλά και εσάς που είστε οικοδεσπότης.

Η DC Security, σας δίνει οικονομικές λύσεις σε συστήματα ασφαλείας, ανιχνευτές καπνού και άλλα συστήματα προστασίας.