Συντηρείτε το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας όσο συχνά όσο θα έπρεπε;


//Συντηρείτε το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας όσο συχνά όσο θα έπρεπε;


Συντηρείτε το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας όσο συχνά όσο θα έπρεπε;


Η συντήρηση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού είναι κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ο περισσότερος κόσμος συνήθως αμελεί, θεωρώντας πως είναι καλυμμένος μετά την εγκατάσταση. Παραλληλίζοντας, λοιπόν, τα συστήματα ασφαλείας, με ένα μηχανοκίνητο όχημα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρειάζεται να συντηρούνται τα πρώτα.

Φυσικά, δεν μιλάμε για τον ίδιο τρόπο συντήρησης, αλλά ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα, χρειάζεται έλεγχο στα λάδια του ή στην πίεση των ελαστικών, προκειμένου να είστε ασφαλείς κατά τη χρήση του και να αυξηθεί και η διάρκεια ζωής του. Σκεφτείτε, λοιπόν, να εφαρμόζετε αντίστοιχη μεταχείριση και στο σύστημα ασφαλείας σας, καθώς έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν, όπως επίσης και θα το κρατήσετε υγειές και μακρόβιο.

Παρακάτω, παραθέτουμε τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κάνετε συχνή συντήρηση στο σύστημα ασφαλείας σας.

  • Αναγνώριση λαθών του συστήματος

Συντηρώντας συχνά το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας, συνεπάγεται και συχνούς ελέγχους λειτουργίας, προκειμένου να διαπιστωθεί πως δεν παρουσιάζει λάθη κατά τη λειτουργία του. Όταν δεν επιλύνονται τα σφάλματα, η διάρκεια ζωής του συστήματός σας μειώνεται, και είστε πολύ πιο εκτεθειμένοι, καθώς κάποια μέρη του εξοπλισμού σας δεν λειτουργούν ως είθισται.

Για παράδειγμα, έστω ότι ο συναγερμός για την περίπτωση πυρκαγιάς δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Εάν δεν κάνετε συχνή συντήρηση και δεν δοκιμάζετε τη συσκευή σας, τότε εσείς, τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως και η κατοικία σας, είναι όλα απροστάτευτα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για το σύστημα το συναγερμού σας, καθώς εάν πραγματοποιηθεί κάποια διάρρηξη όσο αυτό δεν είναι σε λειτουργία, για λόγους συντήρησης ή αναβάθμισης, είστε πολύ πιο εκτεθειμένοι στο να σας ληστέψουν.

  • Μείωση λάθος συναγερμών

Το να σημανθεί λάθος συναγερμός είναι κάτι το κοστοβόρο, από τη στιγμή που σπαταλούνται πολύτιμα πράγματα, όπως χρόνος από την εκάστοτε υπηρεσία ανάγκης η οποία θα εμφανιστεί στον χώρο σας, και προφανώς χρήματα. Κάποιες φορές, αυτό προκαλείται λόγω ελαττωματικού ή παρωχημένου εξοπλισμού.

Ο παρωχημένος εξοπλισμός στην ασφάλεια ενός σπιτιού είναι άμεσο αποτέλεσμα ενός παραμελημένου συστήματος, γι’αυτό και προτείνουμε να το δοκιμάζετε σε μηνιαία βάση, προκειμένου να είστε σίγουροι πως λειτουργεί εγγυημένα, και να αντικαθιστάτε τις μπαταρίες στα εξαρτήματά του οποτεδήποτε πρέπει. Πριν τις δοκιμές, φροντίστε να ενημερώσετε τον πάροχο ασφαλείας σας, εφ’όσον έχετε, προκειμένου να μην ειδοποιηθούν οι αρχές.

  • Πρόληψη παραβιάσεων του συστήματος

Το να κάνετε συχνή συντήρηση στο σύστημά σας απαιτεί να εγκαθιστάτε τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού στις ψηφιακές συσκευές ασφαλείας που έχετε στο σπίτι σας. Οποτεδήποτε αναβαθμίζετε το σύστημά σας, ενισχύετε την ψηφιακή ασφάλειά του, αλλά όταν δεν πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του, ο εξοπλισμός που έχετε στο σπίτι σας είναι πιο εκτεθειμένος σε μια ψηφιακή επίθεση. Οι μη αναβαθμισμένες εκδόσεις του λογισμικού σας περιέχουν συνήθως λάθη και τρύπες στην ασφάλεια του συστήματος, τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν χάκερς, και να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας, και έτσι να σας κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες, προσωπικές αλλά και οικονομικές.

Οπότε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το σύστημά σας, και να φροντίζετε να αναβαθμίζετε οποτεδήποτε είναι δυνατόν όλες σας τις συσκευές, από τις κάμερές σας, μέχρι οτιδήποτε άλλο τηλεχειριζόμενο μπορεί να έχετε, όπως φώτα, κλειδαριές,θερμοστάτες.

2019-02-16T15:45:37+02:00Φεβρουάριος 16th, 2019|Blog|