8 σημαντικά στοιχεία για τις κλοπές

//8 σημαντικά στοιχεία για τις κλοπές

8 σημαντικά στοιχεία για τις κλοπές

Αν αναλογιστούμε πως στις Η.Π.Α. συμβαίνει μία κλοπή κάθε 18 δευτερόλεπτα που αναγάγονται σε περίπου 200 ανά ώρα και γνωρίζοντας την όλο και μεγαλύτερη αυξητική τάση της εγκληματικότητας στη χώρα μας καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία θα σας αναφέρουμε παρακάτω. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά.

1. Οι ληστές τείνουν να αποφεύγουν συστήματα που διαθέτουν συστήματα ασφαλείας.

Είναι απόλυτα λογικό κάτι τέτοιο να ισχύει αφού οι ληστές ανέκαθεν προτιμούσαν να επιλέγουν εύκολους στόχους που δεν θα τους έβαζαν σε μπελάδες. Ένα σπίτι ή γενικότερα κάποιος χώρος που είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα ασφαλείας αποτελεί, στατιστικά πάντα, έναν μη προσιτό στόχο. Οι ληστές γνωρίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας δυσκολεύουν το έργο τους και φυσικά τους καθυστερούν βάζοντάς τους σε πιθανούς κινδύνους.

2. Οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν μεταξύ 10 το πρωί και 3 το μεσημέρι

Αν και η γενική ομολογία αναφέρει πως οι κλοπές συμβαίνουν την νύχτα, κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει. Οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν την ημέρα μεταξύ 10 το πρωί και 3 το μεσημέρι. Έχει μία λογική αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι λείπουν από το σπίτι για διαφόρους λόγους ( εργασία κ.α.).

3. Η πλειοψηφία των παραβιάσεων γίνεται από ληστές που μένουν κοντά στο στόχο

Οι περισσότεροι ληστές μένουν αρκετά κοντά στους στόχους τους. Αυτό τους εξυπηρετεί, αφού μπορούν να μάθουν εύκολα το πρόγραμμά σας παρακολουθώντας σας και φυσικά όλες τις συνήθειές σας, ακόμα και το πότε θα πάτε διακοπές.

4. Οι περισσότερες παραβιάσεις γίνονται εντός ενός δεκαλέπτου

Κατά κανόνα, οι παραβιάσεις γίνονται κατά μέσο όρο σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά. Αυτό συμβαίνει αφού οι διαρρήκτες επιλέγουν εύκολους στόχους που δεν διαθέτουν προστασία.

5. Προσοχή στις ξεκλείδωτες πόρτες – παράθυρα

Ένα μεγάλο ποσοστό των διαρρήξεων γίνεται εξαιτίας δικής μας αμέλειας μιας και τυχαίνει να ξεχάσουμε κάποιο παράθυρο ή κάποια πόρτα, ανοιχτά. Ειδικά αν είστε σε χώρο με κήπο και δέντρα, τα παράθυρα του πρώτου ορόφου ( εάν διαμένετε σε μονοκατοικία ή κάτι αντίστοιχο ) είναι μία πολύ καλή ευκαιρία κακόβουλης πρόσβασης.

6. Ξεκλείδωτες κύριες είσοδοι

Μεγάλο μέρος των παραβιάσεων αναφέρονται στην μπροστινή πόρτα. Σε αρκετούς έχει τύχει λόγω π.χ. βιασύνης να φύγουν από το σπίτι και να ξεχάσουν την κεντρική πόρτα ανοιχτή. Να ένας καλός λόγος να μπει κάποιος στο σπίτι σας.

7. Οι ληστές κατά κανόνα αρχικά προτιμούν το μεγάλο υπνοδωμάτιο

Με το που παραβιάσει ένας ληστής το σπίτι και μπει μέσα, προτεραιότητα δίνει στην κεντρική κρεβατοκάμαρα αφού εκεί συνήθως κρύβονται τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα αντικείμενα του καθενός. Άρα, αποφύγετε την τοποθέτησή τους στο υπνοδωμάτιό σας.

8. Σε πολλές κλοπές τυχαίνει κάποιος που μένει στο σπίτι να είναι μέσα σε αυτό

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου κατά την κλοπή και την εξέλιξή της κάποιος που μένει στο σπίτι είναι παρών. Στις περιπτώσεις που η ληστεία γίνεται αντιληπτή υπάρχουν και κρούσματα βίας μεταξύ του ληστή και αυτού που μένει στο σπίτι.

2017-10-25T12:14:56+02:00Οκτώβριος 25th, 2017|Blog|