8 κόλπα για να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

//8 κόλπα για να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

8 κόλπα για να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας

Η κλοπή των αυτοκινήτων αποτελεί μία ειδική κατηγορία η οποία σε αρκετές χώρες έχει μειωθεί αισθητά. Εν αντιθέσει, οι κλοπές σπιτιών αυξάνονται ραγδαία. Αυτή η δυσαναλογία δεν σημαίνει βέβαια πως έχουμε γλιτώσει διαπαντός από την απειλή κλοπής του οχήματός μας.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να μην βρεθούμε στην δυσχερή θέση του θύματος:

1.

Το ότι πρέπει να κλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας είναι δεδομένο. Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που ξεχνούν τα κλειδώσουν το αυτοκίνητό τους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο πάτημα σε τρίτους να επέμβουν.

2.

Αν και ο συναγερμός “ακούγεται” σαν ιδέα πιο πολύ για το σπίτι, είναι πλέον αναγκαίος και στο αυτοκίνητο. Έτσι αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αγορά νέου αυτοκινήτου, καλό είναι να επιλέξετε να έχει συναγερμό. Αν πάλι, το υπάρχον αυτοκίνητό σας δεν διαθέτει κάποιο σύστημα ασφαλείας, καλό είναι να τοποθετήσετε κάποιο σύγχρονο για να αποτρέψετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

3.

Είναι γνωστό ότι το παρκάρισμα ειδικά στις μεγάλες πόλεις είναι ένα πρόβλημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ασφαλές να παρκάρουμε το όχημά μας όπου βρούμε διαθέσιμη θέση. Μπορεί το άλλο πρωί κάποιος άλλος να το έχει “ξεπαρκάρει”. Φροντίστε να παρκάρετε σε κεντρικά σημεία ή σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι σας. Μία καλή λύση είναι και το φυλασσόμενο πάρκινγκ.

4.

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αφήνουν σε κοινή θέα διάφορα αντικείμενα όπως έναν πλοηγό GPS κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σίγουρα, παίζουμε με τη φωτιά.

5.

Μιας και οι ληστείες των αυτοκινήτων διαρκούν ορισμένα δευτερόλεπτα φροντίστε να το παρκάρετε σε κάποιο σημείο που να είναι ορατό από κάποια κάμερα.

6.

Τα κλειδιά είναι η αχίλλειος πτέρνα των ιδιοκτητών οχημάτων. Τίποτα δεν σας προστατεύει αν ο ληστής βρεθεί με τα κλειδιά σας στα χέρια του. Φροντίστε να μην τα τοποθετείτε σε εμφανή σημεία και κυρίως στην κρεβατοκάμαρα αφού είναι ο πρώτος χώρος που επισκέπτεται κάποιος διαρρήκτης μπαίνοντας στο σπίτι.

7.

Ποτέ μην αφήνεις τον κινητήρα ανοικτό, ακόμα και αν έχεις πάει στο περίπτερο σε απόσταση 5 μέτρων για να αγοράσεις κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι γύρω σου και τι προθέσεις έχει.

8.

Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει λειτουργία αυτόματου κλειδώματος, ενεργοποιήστε την το συντομότερο. Ακόμα και να ξεχάσετε για κάποιο λόγο να κλειδώσετε το όχημά σας, θα φροντίσει αυτό να το κάνει για εσάς εντός κάποιου πολύ μικρού διαστήματος. Καλό όμως είναι να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί από δική μας αμέλεια.

2017-10-27T10:39:11+02:00Οκτώβριος 27th, 2017|Blog|