5 Συμβουλές ασφαλείας για τον χειμώνα

//5 Συμβουλές ασφαλείας για τον χειμώνα

5 Συμβουλές ασφαλείας για τον χειμώνα

Ο χειμώνας πλησιάζει και σίγουρα πολλοί από εμάς θα ανησυχούμε για το πως μπορούμε να προστατευτούμε εμείς και τα προσωπικά μας αντικείμενα από τους ανεπιθύμητους διαρρήκτες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, θα φροντίσουν να πιάσουν δουλειά. Επιπλέον, οι κλέφτες ανυπομονούν και λατρεύουν τον χειμώνα αφού θεωρείται η εποχή κατά την οποία ένα σπίτι είναι πιθανότερο να εμφανίσει κάποια φθορά. Επίσης, τα νούμερα των κλοπών αυξάνονται τον χειμώνα όπως και τα ατυχήματα γενικότερα, με αποτέλεσμα τα συστήμτα ασφαλείας να είναι διαρκώς “υπό πίεση”.

Σκοπός είναι να καταλάβουμε την επικινδυνότητα που έχει ο χειμώνας, καθώς και τους κινδύνους που επιφυλάσσει, οπότε εμείς σας έχουμε ετοιμάσει 5 μικρά “tips” τα οποία θα φροντίσουν να σας προφυλάξουν από τις ανεπιθύμητες επισκέψεις. Πάμε να τα δούμε.

1. Κλοπές σπιτιών

Σίγουρα οι πιθανότητες για μία διάρρηξη ενός σπιτιού υπάρχουν όλο τον χρόνο. Ο χειμώνας όμως είναι αυτός που προσφέρεται περισσότερο αφού οι κλέφτες έχουν καλύτερη κάλυψη στο σκοτάδι και σε συνδυασμό με τη δική σας απουσία, στις γιορτές ας πούμε, μπορούν να επέμβουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα ποσοστά των κλοπών τον χειμώνα αυξάνονται.

2. Προσωπικά αντικείμενα

Είναι απόλυτα λογικό να μην μπορείτε να είστε συνέχεια μαζί με τα προσωπικά σας αντικείμενα και ως εκ τούτου, να είστε υποχρεωμένοι να τα αφήνετε στο σπίτι. Φροντίστε λοιπόν να βρείτε ένα σημείο στο σπίτι ώστε να τα κρύψετε αποτρέποντας να τα βρει κάποιος που μπορεί να μπει στο σπίτι, με σκοπό να σας τα πάρει. Σκεφτείτε όμως πρώτα πολύ καλά το σημείο αφού σημεία όπως το χαλάκι της πόρτας ή η ντουλάπα, δεν είναι και τόσο καλές ιδέες.

3. Ρυθμιζόμενα φώτα

Μία πολύ καλή λύση για τις ημέρες του χειμώνα όπου η νύχτα έρχεται από πολύ νωρίς. Μπορείτε να αγοράσετε ρυθμιζόμενα φώτα, τα οποία θα τα ρυθμίζετε ώστε να ανάβουν μία συγκεκριμένη ώρα αυτόματα. Θα λειτουργούν σαν “σκιάχτρο” για τους κλέφτες αφού αυτοί βλέποντας φως εντός της οικίας δεν διακινδυνεύσουν σε καμία περίπτωση, να κάνουν την οποιαδήποτε απόπειρα.

4. Συναγερμός

Όσοι δεν έχουν κάποιο σύστημα συναγερμού στο σπίτι τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν, ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως μπορείτε να βρείτε πολύ καλά συστήματα προστασίας, σε πολύ οικονομικές τιμές και βασισμένα πάνω στις ανάγκες του χώρου σας. Μία κάμερα για παράδειγμα θα μπορούσε να καταγράψει κάθε ύποπτη κίνηση η οποία μπορεί να λάμβανε χώρα στο σπίτι σας.

5. Κλειδώστε τα πάντα καλά

Ο ενθουσιασμός του χειμώνα, μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε τις βασικές προτεραιότητες που έχουμε και εκεί είναι που στηρίζονται οι διαρρήκτες. Πριν βγείτε για οποιαδήποτε εξόρμηση, σιγουρευτείτε πως το σπίτι σας είναι καλά ασφαλισμένο και πως εσείς δεν έχετε ξεχάσει κάτι ξεκλείδωτο. Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα και ελέγξτε πολύ καλά αν τα παράθυρα και οι πόρτες που διαθέτει το σπίτι σας είναι καλά κλειδωμένα.

2017-11-11T12:53:28+02:00Νοεμβρίου 11th, 2017|Blog|