5 σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν νοικιάσετε σπίτι!

//5 σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν νοικιάσετε σπίτι!

5 σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν νοικιάσετε σπίτι!

Στις μέρες μας δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, οι περισσότεροι που δεν έχουν δικό τους σπίτι ή τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα, καταφεύγουν στο ενοίκιο. Πρόκειται για μία λύση η οποία στο εξωτερικό ήταν και συνεχίζει να είναι διαδεδομένη και που φυσικά εξασφαλίζει μία ευελιξία. Αν για παράδειγμα θέλει κάποιος να φύγει από το σπίτι το οποίο νοικιάζει, μπορεί να το κάνει άμεσα. Από την άλλη, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα όταν έχει αγοράσει το σπίτι.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε πριν προβούμε στην ενοικίαση ενός σπιτιού; Μα φυσικά την ασφάλεια. Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε 5 μοναδικές συμβουλές ασφαλείας για αυτούς που είναι στην αναζήτηση του να νοικιάσουν σπίτι!

Εξερευνήστε τη γειτονιά

Πριν νοικιάσουμε ένα σπίτι, καλό είναι να εξερευνήσουμε το επίπεδο της εγκληματικότητας. Πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο μετά από μία σύντομη αναζήτηση μπορούν να μας επιδείξουν τις “επικίνδυνες” περιοχές. Αν για παράδειγμα η γειτονιά που θέλετε να μείνετε, έχει κρούσματα κλοπής αυτοκινήτων, φροντίστε να παρκάρετε σε ένα καλά φωτιζόμενο σημείο. Αν από την άλλη πιο συχνές είναι οι παραβιάσεις των σπιτιών, τότε αν υπάρχει η δυνατότητα, εγκαταστήστε ένα καλό σύστημα φωτισμού στην είσοδο.

Συζητήστε με τους γείτονες και με τον σπιτονοικοκύρη σας

Σίγουρα, οι γείτονες και γενικότερα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς, θα μπορέσουν να σας κατατοπίσουν πλήρως και να σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες που χρειάζεστε σχετικά με την μελλοντική διαμονή σας.

Επιπλέον, ο σπιτονοικοκύρης σας, μπορεί να σας αναφέρει αν το σπίτι έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορεί το σπίτι να έχει κλειδαριές ή κάγκελα στα παράθυρα ή κάποιο σύστημα συναγερμού.

Φροντίστε την εικόνα του σπιτιού

Ένα σπίτι που έχει την επιγραφή του ενοικιαστηρίου ή του πωλητηρίου, δείχνει πως είναι άδειο και έτσι μπορεί να γίνει στόχος των επίδοξων διαρρηκτών. Πρέπει λοιπόν, μόλις το νοικιάσετε, να φροντίσετε να το κάνετε να φαίνεται κατοικημένο και πως κάποιος είναι μέσα σε αυτό. Επιπλέον, αν υπάρχουν σημεία τα οποία θεωρείτε πως μπορούν να δώσουν πρόσβαση σε ανεπιθύμητους επισκέπτες, καλό είναι να τα διορθώσετε άμεσα πριν γίνεται στόχος.

Προστατέψτε τα σημεία εισόδου

Ένα από τα βασικότερα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείχνουμε την πρέπουσα προσοχή είναι και τα σημεία εισόδου στο σπίτι μας. Για παράδειγμα, φροντίστε να αλλάξετε κλειδαριές στις πόρτες ώστε να εξασφαλίσετε όσο περισσότερο μπορείτε την καλύτερη ασφάλειά σας. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε αισθητήρες στα παράθυρα ώστε να καταλάβετε αν κάποιος πάει να μπει από το παράθυρο.

Εγκαταστήστε κάποιο σύστημα συναγερμού

Με την όλο και αυξανόμενη εγκληματικότητα, οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα μπορούσαν να θεωρήσουν ως μία πιθανή επένδυση την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού ώστε να προστατέψουν την περιουσία τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα!

2017-12-06T09:32:57+02:00Δεκέμβριος 6th, 2017|Blog|