5 λόγοι που δηλώνουν πως πρέπει να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

//5 λόγοι που δηλώνουν πως πρέπει να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

5 λόγοι που δηλώνουν πως πρέπει να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία πρέπει να επενδύουμε. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν είμαστε συνεπείς, μέχρι να έρθει η στιγμή που κάτι άσχημο θα συμβεί.

Η αλήθεια είναι πως στις περιπτώσεις που το σπίτι μας έχει μέσα αντικείμενα μεγάλης αξίας, μία ληστεία θα μας πονέσει περισσότερο. Άλλωστε είναι εντελώς διαφορετικό να σου πάρουν ένα κόσμημα και αλλιώς να σου πάρουν 10 ευρώ.

Πάντως, άσχετα με το που μένετε, για το αν δηλαδή είναι καλή η περιοχή ή όχι, θα πρέπει να φροντίσετε για την προστασία του σπιτιού σας. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σας παραθέσουμε 6 σημεία τα οποία επιβάλλουν την άμεση βελτίωση της προστασίας του σπιτιού σας.

1. Το σπίτι σας είναι συχνά άδειο

Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι δίνετε ένα πολύ καλό “πάτημα” στους επίδοξους διαρρήκτες αφού το να εισβάλουν με άνεση έχοντας χρόνο στη διάθεσή τους είναι πιο εύκολο από ποτέ. Για να μην έχετε τέτοια προβλήματα μπορείτε να βάλετε ένα σύστημα ασφαλείας που θα συμπεριλαμβάνει και κάμερες, το οποίο θα σας ενημερώνει στο smartphone σας όταν κάτι δεν πάει καλά.

2. Ασφάλεια για τα παιδιά σας

Αν έχετε στο σπίτι σας κάποιον υπάλληλο που έχει αναλάβει το babysitting των παιδιών σας να ξέρετε πως δεν είναι αρκετό. Αν θέλετε να βλέπετε την συμπεριφορά του παιδιού σας αλλά και του υπαλλήλου απέναντί του, τοποθετείστε ένα σύστημα παρακολούθησης. Πλέον, η τεχνολογία μας παρέχει την δυνατότητα επιλογή μικρών και διακριτικών συστημάτων. Επίσης, ένα σύστημα ασφαλείας είναι απαραίτητο και για τις περιπτώσεις που το παιδί σας μένει μόνο του στο σπίτι για κάποιες ώρες.

3. Κακόφημη γειτονιά

Σίγουρα δεν μένουμε όλοι στις καλύτερες γειτονιές. Η οικονομική μας κατάσταση αφενός δεν μας το επιτρέπει και αφετέρου δεν είναι λίγες οι φορές που οι λόγοι είναι και πρακτικοί. Αν μένουμε λοιπόν σε μία τέτοια γειτονιά καταλαβαίνουμε ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος αφού οι πιθανότητες μιας εγκληματικής ενέργειας εις βάρος μας δεν είναι λίγες οπότε η προστασία του σπιτιού μας πρέπει να αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

4. Έχετε βιώσει και στο παρελθόν κάποια διάρρηξη

Είναι το γνωστό που λέει πως το πάθημα έγινε μάθημα. Είτε ήσασταν στο σπίτι είτε όχι, μια τέτοια εμπειρία είναι σίγουρα τραυματική. Ειδικά αν στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κρούσματα διαρρήξεων καλό είναι άμεσα να θωρακίσετε το σπίτι σας αφού επαναλήψεις σε τέτοια περιστατικά… δε χωράνε.

5. Κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία μιας φωτιάς. Ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα, εργασίες στην περιοχή σας καθώς και μια δική μας απροσεξία είναι οι πιο συχνές αιτίες για την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς. Αν λοιπόν θεωρείτε πως το σπίτι σας βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας κάποιων εκ των παραπάνω αιτιών τοποθετείστε άμεσα αισθητήρες καπνού οι οποίοι θα αναλάβουν να σας ενημερώσουν έγκαιρα με σκοπό να προλάβετε τα χειρότερα.

2017-11-28T09:07:31+02:00Νοεμβρίου 28th, 2017|Blog|