5 λάθη που κάνουμε σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού μας

//5 λάθη που κάνουμε σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού μας

5 λάθη που κάνουμε σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού μας

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε σχετικά με το πόσο καλά έχουμε ασφαλίσει τον προσωπικό μας χώρο και συγκεκριμένα το σπίτι μας από διάφορες απειλές όπως για παράδειγμα αυτή των διαρρηκτών.

Λίγες όμως είναι οι φορές που τελικά σκεφτόμαστε για τα λάθη που ενδεχομένως να κάνουμε και τα οποία θα μπορούσαν να μας κοστίσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εμείς βρήκαμε 7 λάθη που κάνουμε αρκετά συχνά και τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Εκθέτουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία

Αγοράζουμε για παράδειγμα μία ακριβή τηλεόραση. Σίγουρα η χαρά μας είναι μεγάλη για κάτι το οποίο περιμένουμε αρκετό καιρό κάνοντας οικονομίες για να το αγοράσουμε. Δε χρειάζεται όμως να μοιραζόμαστε τη χαρά μας και με τρίτους. Δεν εννοούμε αυτούς που θα έρθουν σπίτι μας για μία επίσκεψη κ.α. Εννοούμε τους περαστικούς και γενικότερα τους αγνώστους. Θα πρέπει τα πολύτιμα και ακριβά πράγματά μας να μη φαίνονται από το παράθυρο στους περαστικούς, αφού πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν στόχος.

Σβήνουμε τα φώτα

Φεύγουμε από το σπίτι. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε; Να σβήσουμε το φωτό χάριν εξοικονόμησης ρεύματος. Δεν πρόκειται και για την καλύτερη ιδέα, αφού ένα σπίτι το οποίο έχει σβηστά τα φώτα, κινεί τους διαρρήκτες αφού καταλαβαίνουν πως κανείς δεν είναι μέσα σε αυτό. Φροντίστε φεύγοντας, να αφήνετε τουλάχιστον αναμμένο το φως ενός κεντρικού χώρου (π.χ. σαλόνι) ώστε να φαίνεται πως είστε μέσα

Ξεχνάμε τις πόρτες ξεκλείδωτες

Πολλές φορές, τυχαίνει να φύγουμε από το σπίτι μας γρήγορα επειδή μπορεί να έχουμε αργήσει στη δουλειά μας ή σε κάποια άλλη υποχρέωσή μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την πόρτα του σπιτιού μας ξεκλείδωτη αφού ένας κλέφτης θα μπορούσε να έχει ένα πολύ εύκολο έργο.

Αναρτήσεις στα Social Media

Δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε κάθε τι που κάνουμε στο Facebook. Είναι όμορφο να μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές μας με τους φίλους μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι στα Social Media γενικότερα κυκλοφορούν και άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για το επόμενο θύμα τους με σκοπό να εισβάλει στο σπίτι του, όταν απουσιάζει από αυτό.

Κρυμμένα κλειδιά

Το να κρύβουμε τα κλειδιά μας σε κάποια καλή κρυψώνα στο σπίτι μας, αποτελεί μία παλιά, παραδοσιακή τακτική που μας βοηθούσε να κρατάμε το σπίτι μας ασφαλές. Συνηθίζουμε ακόμα και τώρα να τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκια ή μέσα στη γλάστρα ή κάτω από μία πέτρα. Πλέον όμως, επειδή οι κλέφτες έχουν γίνει αρκετά επαγγελματίας καλό είναι να έχουμε τα κλειδιά μας πάντα μαζί μας ή όταν τα αφήνουμε για κάποιον άλλο που θέλει να μπει στο σπίτι, να φροντίζουμε να τα κρύβουμε σε κάποια “μη συνηθισμένα” σημεία.

2017-12-21T09:20:43+02:00Δεκέμβριος 21st, 2017|Blog|