4 τρόποι για να προστατέψετε τους ηλικιωμένους

//4 τρόποι για να προστατέψετε τους ηλικιωμένους

4 τρόποι για να προστατέψετε τους ηλικιωμένους

Αν οι γονείς σας που πλέον είναι μεγάλης ηλικίας μένουν είτε δίπλα σας είτε κάπου πιο μακριά, είναι αρκετά ανακουφιστικό να ξέρετε πως είναι ασφαλείς και υγιείς. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα με τα οποία μπορείτε να “ρίχνετε μία ματιά” σε αυτούς, έστω και από μακριά.

Εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε 4 ιδέες με τις οποίες μπορείτε να είστε σε άμεση επαφή με τους ηλικιωμένους της οικογένειάς σας.

Εξοπλίστε το σπίτι τους με ένα καλό σύστημα ασφαλείας

Ένα από τα βασικά σημεία για την ασφάλεια των ηλικιωμένων, είναι και τα συστήματα ασφαλείας. Εξετάστε το σπίτι όπου μένουν για το αν είναι επαρκώς ασφαλές. Αν όχι, μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι τους ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού κυρίως στα παράθυρα και στις “πιθανές” εισόδους. Έτσι θα έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα στη προστασία τους από ανεπιθύμητες και κακόβουλες επισκέψεις.

Αγοράστε τους ένα κινητό τηλέφωνο

Όταν λέμε κινητό τηλέφωνο, δεν εννοούμε ένα ακριβό smartphone. Άλλωστε γιατί να δώσετε τόσα λεφτά, για μία συσκευή την οποία δε πρόκειται να αξιοποιήσουν πλήρως; Επιπλέον, όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δε χρησιμοποιούν καν κινητό τηλέφωνο, οπότε μία απλή συσκευή (εκείνες οι παλιές με τα κουμπάκια), θα είναι ότι πρέπει. Επίσης, να τονίσουμε πως θα τους βολέψει αφού είναι εύκολο στη χρήση. Έτσι, θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους ώστε να είστε ήσυχοι πως είναι καλά.

Κρατήστε επαφή όταν είναι στον γιατρό

Αν και δε θέλουμε να είμαστε μαμά και μπαμπάς του πατέρα και της μητέρας μας, καλό θα είναι να γνωρίζουμε για τις επισκέψεις τους σε κάποιο γιατρό και αν γίνεται να μιλάμε εμείς μαζί του με σκοπό να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει καθώς και για το πώς θα πρέπει να φροντίζουν οι ηλικιωμένοι γονείς μας την υγεία τους.

Σιγουρευτείτε πως τρώνε υγιεινά

Συχνά, οι γονείς μας που είναι μεγάλης ηλικίας, δε μπορούν λόγω προβλημάτων υγείας ή έλλειψης μεταφορικού μέσου, να βρεθούν σε κάποιο μανάβικο κ.α. ώστε να αγοράσουν φρέσκα φρούτα ή άλλα προϊόντα. Εσείς από τη πλευρά σας μπορείτε να αγοράζετε γι’ αυτούς τα πράγματα που χρειάζονται ώστε να τρέφονται σωστά για να είναι υγιείς.

2017-12-13T10:34:01+02:00Δεκέμβριος 13th, 2017|Blog|