4 σημεία για το πώς θα καταλάβετε αν οι κλέφτες θα επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος

//4 σημεία για το πώς θα καταλάβετε αν οι κλέφτες θα επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος

4 σημεία για το πώς θα καταλάβετε αν οι κλέφτες θα επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος

Όταν ένα σπίτι έχει υποστεί μία διάρρηξη, οι κάτοικοι νιώθουν άβολα και διερωτώνται για το αν ο κλέφτης θα επιστρέψει. Αυτός είναι ένας αληθινός φόβος πολλών ανθρώπων που έχουν υποφέρει από διαρρήξεις. Εμείς συγκεντρώσαμε 4 σημεία, τα οποία θα σας δώσουμε ώστε να είστε προστατευμένοι και παράλληλα να μπορέσετε να απαντήσετε για το αν ο διαρρήκτης της τελευταίας φοράς, θα επιστρέψει ξανά. Άλλωστε δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρετε να είστε απόλυτα ασφαλείς.

Κάντε έναν πλήρη έλεγχο στο σπίτι

Μετά από μία διάρρηξη το σύνηθες φαινόμενο είναι να είμαστε αγχωμένοι, ανήσυχοι και με πολλά νεύρα. Τίποτα όμως από αυτά δεν είναι το ενδεδειγμένο. Μετά από μία κλοπή θα πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε έναν πλήρη έλεγχο του σπιτιού ώστε να εντοπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούμε. Καλό είναι να τσεκάρουμε το σημείο από το οποίο ο διαρρήκτης κατάφερε να μπει στο σπίτι με σκοπό να καταλάβουμε σε ποιους χώρους έδρασε.

Παράλληλα θα πρέπει να ελέγξουμε ότι καμία συσκευή δεν λείπει. Αλλάξτε τους θέση για να τις προστατέψετε από τυχόν μελλοντικούς επισκέπτες. Επίσης, δείτε αν λείπουν έγγραφα που περιέχουν κωδικούς.

Μιλήστε με τους γείτονες

Κάντε μία βόλτα στη γειτονιά και συζητήστε με τους γείτονές σας τις συνήθειες που έχει κάποιος ο οποίος κάνει διαρρήξεις. Μετά τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει, θα πρέπει να ξέρετε πως οι γειτονιές που υποφέρουν από κλοπές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εκ νέου μία επίσκεψη. Επιπλέον, ο κλέφτης δίνει προτεραιότητα σε σπίτια με αγαθά, τα οποία είναι τέτοια που δε μπορεί να τα βρει πάλι εύκολα. Κρατήστε λοιπόν επικοινωνία με τους γείτονες ώστε όταν κάποιος παρατηρήσει μία ύποπτη κινητικότητα, να το μάθετε έγκαιρα.

Προσοχή στους γείτονες.

Αν έχετε κάποιον στη γειτονιά ο οποίος παρατηρεί συνεχώς τα πάντα γύρω του, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να υποψιάζεστε πως μπορεί να είναι ύποπτος. Ακόμη, παρατηρούν και το πως συμπεριφέρεστε όταν γυρίζετε σπίτι. Αν δηλαδή κάνετε θόρυβο, αν είστε ήσυχοι κ.α. Μη ξεχνάτε πως τα πάντα μπορούν να καταγραφούν. Οι πόρτες και τα παράθυρα μπορούν να παρακολουθηθούν, τα φώτα επίσης καθώς και τα προγράμματά μας.

Προστατέψτε το σπίτι όσο χρειάζεται

Από το να περιμένετε για μία ακόμη κλοπή, φροντίστε να εξοπλίσετε το σπίτι σας με ένα σύστημα ασφαλείας. Οι κάμερες ασφαλείας και οι συναγερμοί μπορούν να βελτιώσουν κάτι παραπάνω από αισθητά την ασφάλεια του σπιτιού σας, εμπνέοντάς σας μία παραπάνω αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

2017-12-15T09:32:24+02:00Δεκέμβριος 15th, 2017|Blog|