Ο περισσότερος πλέον κόσμος έχει βάλει για τα καλά στη ζωή του την τεχνολογία. Όλοι σχεδόν έχουν στη κατοχή τους ένα smartphone ή ένα laptop κ.α. αφού είναι “εργαλεία” τα οποία μας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας κατά πολύ ευκολότερη. Από την άλλη όμως δεν είναι λίγες οι φορές που σκεφτόμαστε το τι θα κάναμε αν κάποιος μας έκλεβε τη φορητή μας συσκευή, μέσα στην οποία έχουμε όλα τα πολύτιμα αρχεία μας. Εμείς θα σας παραθέσουμε κάποιες συμβουλές, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

1. Διατηρήστε το ΙΜΕΙ και το Serial number της συσκευής σας

Η κάθε συσκευή έχει τη δική της ταυτότητα η οποία είναι ένας 15ψήφιος κωδικός. Είναι μοναδικός σε κάθε συσκευή όπως και το Serial Number. Μπορείτε επίσης να δείτε το ΙΜΕΙ πατώντας *#06#.

2. Σημαδέψτε τη συσκευή σας

Φροντίστε να έχετε κάποιο σημάδι στη συσκευή σας με σκοπό να εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τη συσκευή σας μετά τη ληστεία. Επιπλέον μπορείτε να σημαδέψετε τη συσκευή σας με ακτίνες UV οι οποίες δε φαίνονται με γυμνό μάτι παρά μόνο όταν το ανάλογο σημείο φωτιστεί.

3. Μην εμπιστεύεστε τη συσκευή σας σε κανέναν

Αν κάποιος σας ζητήσει να κάνει μία κλήση ανάγκης μην δώσετε τη συσκευή σας χωρίς να σιγουρευτείτε πως κάτι τέτοιο ισχύει. Επίσης μη δίνετε τη συσκευή σας σε κάποιον που θα θέλει να την εξετάσει για να δει αν είναι αυτή που “του έκλεψαν”.

4. Διαβάστε τις οδηγίες του παρόχου και του κατασκευαστή της συσκευής

Φροντίστε να γνωρίζετε πώς θα κινηθείτε σε περίπτωση κλοπής με βάση τις οδηγίες του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και φυσικά με αυτές του κατασκευαστή.

5. Μη δείχνετε τη συσκευή σας

Δεν υπάρχει λόγος να φαίνεται η συσκευή σας όταν δε τη χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε την σε κάποια εσωτερική τσέπη ή στην τσάντα σας.

6. Κωδικός κλειδώματος

Βάλτε έναν κωδικό με τον οποίο θα ξεκλειδώνετε την πρόσβαση στο μενού της συσκευή σας.

7. Προστατέψτε τη συσκευή σας στα σημεία με πολυκοσμία

Αν βρίσκεστε σε κάποιο μέρος όπως ένα γήπεδο, ένα πολυκατάστημα ή σε κάποιο λεωφορείο το οποίο είναι γεμάτο από κόσμο, μην αφήνετε τη συσκευή σας εκτεθειμένη αφού η πολυκοσμία, ευνοεί τους κλέφτες.

8. Τα μάτια σας πάνω στη συσκευή σας

Όταν είστε σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο χώρο διασκέδασης μην αφήνετε τη συσκευή πάνω σε κάποιο τραπέζι χωρίς επίβλεψη. Το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι και την παραλία αφού το να μπαίνετε στη θάλασσα αφήνοντας τη συσκευή σας στην παραλία χωρίς κάποιος να τη προσέχει.

Τέλος, αν σας κλέψουν φροντίστε να ενημερώσετε την αστυνομία καθώς και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας άμεσα.